Megint hosszabb idő telt el az utolsó bejegyzésem óta, elnézéseteket kérem, sajnos nagyon lefoglaltak a mindennapi projektjeim. De ezen időszak lezárásaként egy igazán ünnepi receptet hoztam nektek, melyet ma ettünk az ünnepi ebéd desszertjeként.
Bevallom nektek, az elmúlt időszakban felszaladt rám egy kevéske felesleg, úgyhogy egy kicsit jobban figyelek majd a karácsonyi időszakig, hogy hamar eltűnjön rólam. Ezért a következő bejegyzésekben a kalóritartalmakat is fel fogom tüntetni, remélem nektek is a segítségetekre lesz.
Ez a villámgyors tiramisu tökéletes desszert lehet egy diétában is, emellett pedig gluténmentes, tojásmentes, cukormentes és természetesen tejmentes. Bátran ajánlom mindenkinek, mennyei!
Hozzávalók: (1 adaghoz)
A "csokis" réteghez:
2 g konjakliszt
2 g karobpor
4 g édesítő (én most Dia Wellness Cukorhelyettesítőt használtam)
1 dl kókusztej (Alpro)
0,5 dl víz
3 g rumaroma
kókuszos réteghez:
2g konjakliszt
4g kókuszreszelék
4g édesítő
1 dl kókusztej
0,5 dl víz
csipet őrölt vanília
ezen kívül kell még az összeállításkor:
kb. 20 ml édesített főzött kávé (ízlés szerint lehet több)
12 g natúr kölesgolyó
karob por a szóráshoz
Elkészítés:
A rétegek hozzávalóit külön-külön összeturmixoljuk, majd félre tesszük és kb. negyed óra múlva puding állagú lesz, besűrűsödik. Ekkor beledobjuk a kölesgolyók 1/3-át a pohár aljába, meglocsoljuk a kávé 1/3-ával, majd mehet rá a csokis krém. Ekkor újabb adag kölesgolyó következik, majd rá a kókuszos krém fele, egy szórás karob por és a krém másik fele. Ezek után jön a maradék kölesgolyó a maradék kávéval és végül a csokis krém maradéka. Érdemes egy pár órát hűtőben pihentetni, hogy megszívja magát a kölesgolyó, akár egy egész éjszaka sem árt neki.
Egy ilyen kehely díszítéssel együtt kb. 140 kalóriát tartalmaz, úgyhogy egy igazán diétás finomságról beszélünk.